Vitajte na našom webe!

Vitajte na našom webe!
Je to o nás, deviatich kamarátoch v poslednom ročníku.
A kto sme my? Predsa deviataci, absolventi základnej školy!

10. apríla 2011

Čo je to Tumblr?

Tumblr (podľa anglickej Wikipédie) je mikroblogová platforma, ktorá umožňuje jej používateľom publikovať texty, obrázky, videá, odkazy, citáty alebo zvukové súbory na ich vlastných mikro-blogoch. Používatelia môžu nasledovať ostatných používateľov (vidieť ich príspevky na svojej nástenke), alebo môžu mať aj súkromný blog.


Tak, ako sa to píše na domovskej stránke Tumblr-u - The easiest way to blog - Najľahší spôsob blogovania, služba zdôrazňuje jednoduchosť použitia.
Pri registrácii si užívateľ musí zvoliť názov svojho blogu, ktorý však môže kedykoľvek v priebehu používania zmeniť. Po prihlásení sa dostane na svoju Dashboard - nástenku, kde vidí svoje príspevky a tiež príspevky ľudí, ktorých nasleduje.



Tumblr ponúka možnosť reblog - zdieľania a tiež like - páčenia sa príspevkov. Používateľ môže druhému tiež napísať message - správu. Kedykoľvek môže prestať druhého používateľa nasledovať, alebo môže zrušiť svoj blog.
Kto za tým všetkým je? David Karp, ktorý v roku 2007 založil Tumblr. Odtvedy sa na Tumblr zaregistrovali milióny používateľov, ktorí publikovali stámilióny príspevkov. Tumblr sa stal celosvetovým fenoménom a už dávno nie je len službou blogovania.

2 komentáre:

Napíšte Váš názor na článok, prípadne nejakú sťažnosť/prosbu.