Vitajte na našom webe!

Vitajte na našom webe!
Je to o nás, deviatich kamarátoch v poslednom ročníku.
A kto sme my? Predsa deviataci, absolventi základnej školy!

17. mája 2011

Slávnostný prejav

Milí žiaci, učiteľský zbor a rodičia!

Zišli sme sa tu v tento slávnostný deň, keď my deviataci odchádzame na stredné školy.Po dlhých deviatich rokoch, počas ktorých ste sa nás snažili niečo naučiť. Mnohokrát to nebolo ľahké. Vám pánom učiteľom a pani učiteľkám patrí veľká vďaka. Za tie roky, ktorá ste Nám pomáhali sa Vám teraz chceme úprimne poďakovať. Vám patrí vďaka, pretože čo vieme, máme od Vás. Na Vás pani učiteľka triedna sme nezabudli. Vám patrí veľká vďaka, pretože ste Nás vždy vedeli usmerniť a naviesť na tú správnu cestu. Vždy, keď sme potrebovali pomoc boli ste tu a pomohli ste Nám. Nie vždy sme sa správali ústretovo, ale boli sme mladí a mnohokrát plachí. Ako povedal Jám Amos Komenský "Škola bez disciplíny je ako mlyn bez vody". Keby ste tu neboli vy, tak by sa ten mlyn rozpadol.
Chcem poďakovať svojim kamarátom a spolužiakom za to všetko, čo pre mňa za tých pár rokov spravili. Boli ste najlepší kolektív, aký som mohla mať. Ja viem, že to veľakrát nevyzeralo nádejne s nami. Mnohokrát sme sa vedeli pomáhať, ale vždy sme to vedeli aj urovnať. Ďakujeme všetkým, ktorí stáli pri Nás. Boli to aj naši rodičia, ktorí Nás veľakrát museli tlačiť do učenia, keď sa Nám nechcelo. Vám patrí najväčšia vďaka a preto Vám to poviem ešte raz, ďakujeme Vám. Pomáhali ste Nám a podporovali a to sme mnohokrát potrebovali. Sklopiť sa niekomu do náručia po ťažko dni. Niekomu sa vyrozprávať a za to Vám ďakujeme.
Veľakrát spomínam na chvíle strávené so svojimi spolužiakmi. Na výlety, voľné hodiny, chvíle, ktoré sme si vedeli vždy spríjemniť. Na prvé kroky v škole. Tie spomienky sú a vždy budú. Prečítam Vám jeden citát "Vzdelanie má horký korienok, ale sladké ovocie". Táto veta má v sebe veľa pravdy. A tak Vám, ktorí tu ešte zostávate chcem povedať učte sa a pracujte na sebe, pretože jeden deň tu budete stáť vy. Preto si vážte čo pre Vás títo ľudia každodenne robia.
Ďakujeme Vám

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Napíšte Váš názor na článok, prípadne nejakú sťažnosť/prosbu.